Together we are UnBreakable

Boksen

Gratis proeflessen

Boksen is een tactische vechtsport waarbij ringinzicht, de coördinatie van voeten, ogen en handen, en conditie centraal staan. Boksen doet daarmee niet alleen een beroep op het lichaam, maar ook op de geest. Naast uithoudingsvermogen, kracht, lenigheid en snelheid vormen namelijk ook coördinatie, concentratievermogen, mentale weerbaarheid en moed de succesfactoren van grote boksers.

Bij UnBroken wordt wekelijks op maandagavond en donderdagavond bokstraining gegeven aan iedereen die vanuit de techniek het boksspel willen leren. De lessen zijn afwisselend door het individueel trainen, oefeningen met een partner en sparsessies. Door het accent te leggen op techniek ontwikkel je zelfvertrouwen en plezier in het spel. Daarnaast wordt uiteraard aandacht besteedt aan conditie en kracht. Wekelijks werken we ons dus diep in het zweet met als resultaat een getraind lichaam en een gezonde conditie. Daarnaast vinden we het belangrijk dat er ook aandacht besteed wordt aan de mentale zijde van het boksen. Moed en zich kunnen beheersen zijn belangrijke elementen in de sport en zeker bij het boksen.
Dat alles in een veilige trainingsomgeving waar sportiviteit en goede sfeer voorop staan. Bij ons is iedereen gelijk. Iedereen traint met iedereen of hij nu groot en sterk is of klein en minder bokservaring heeft. Het doel is in eerste instantie plezier en in tweede instantie leert men boksen onder zeer deskundige begeleiding.

Onze hoofd bokstrainer Bart van Polanen Petel.

Met ruim 12 jaar trainerservaring zijn wij erg blij met Bart als onze bokscoach. Zijn bokscarrière is niet mis en daarom zijn wij er van overtuigd dat hij een aanwinst is binnen UnBrokenCFA en alle toekomstige UnBroken boksers. Ook wordt Bart ondersteund door een directe pupil van hem in de overige dagen waarin bokslessen wordt gegeven.

Bart heeft:

– Twee Nederlandse kampioenen boksen (NSK) opgeleid.
– Internationale wedstrijdervaring
– was Nederlands Sportkampioen N klasse Boksen 2005
– was voormalig pupil van “Smokin” Joe Frazier tijdens trainingsstage in Philadelphia en derhalve ook de enige pupil van Joe in Nederland.
– grote passie voor het boksen wat zich uit in kunst, te bewonderen op www.paintboxer.com

Een aantal malen per jaar worden er amateur bokswedstrijden georganiseerd door bevriende sportscholen voor ieder niveau (dus van beginner tot gevorderde bokser). Iedereen kan daaraan deelnemen (maar hoeft niet!). We zorgen er altijd voor dat tegenstanders dezelfde ervaring en gewicht hebben. Bij UnBroken is het dus mogelijk om klaargestoomd te worden voor een wedstrijd van nagenoeg elk niveau.

Hieronder een filmpje van onze boks coach Bart, waarin hij een rechtse directe (in het Engels) uitlegt. Bart heeft meerdere filmpjes op You Tube met daarin techniek break downs, waar je je op kunt abonneren.

PLAN JE PROEFLES

Neem contact met ons op en plan gratis 2 proeflessen zodat je een goed beeld krijgt van onze gym, sfeer trainers en community. Tot snel!

PLAN GRATIS EEN PROEFLES