Together we are UnBreakable

Krav Maga

Gratis proeflessen

Krav Maga is geen traditionele martial art. Geen katas. Geen rituelen. Krav Maga is puur een zelfverdedigingssysteem waarbij alles is toegestaan. Belangrijkste uitgangspunt: “Don’t get hurt”

Krav Maga (spreek uit als KRAHV muh-GAH, wat in het Hebreeuws “contact gevecht” betekent) is een simpel, agressief, makkelijk te leren en gemakkelijk te onthouden zelfverdedigingssysteem. Krav Maga is ontwikkeld in Israël in een vijandige omgeving waarbij het voor de Israelische soldaten niet mogelijk was veel tijd te steken in het leren van zelfverdedigingstechnieken. Krav Maga is niet mooi om te zien. Het heeft geen elegante bewegingen en sluit waarschijnlijk niet aan bij het idee dat de meeste mensen hebben van een vechtkunst zoals Kung Fu, Tai Chi of Judo. Bij Krav Maga gaat het puur en alleen om simpele en agressieve bewegingen die gericht zijn op zelfverdediging. Krav Maga is, in tegenstelling tot veel andere systemen, vooral een overlevingssysteem waarbij het gaat om de persoonlijke veiligheid. Het is een moderne zelfverdedigingsmethode welke ontworpen is om gebruikt te worden tegen één of meerdere ongewapende of gewapende aanvallers. Binnen het Krav Maga bestaan dan ook geen kata’s of vormen, regels of vastgestelde combinaties voor specifieke aanvallen. Krav Maga training is vooral gericht op het aanleren van simpele zelfverdedigingstechnieken die gebaseerd zijn op de natuurlijke reacties van het menselijk lichaam. Krav Maga is daarbij een geïntegreerd systeem. Dit betekent dat geleerde technieken toepasbaar zijn in meer dan een situatie, waardoor het mogelijk is een beperkt aantal technieken te leren die werken tegen veel verschillende aanvallen. Bij Krav Maga training ligt de nadruk daarom ook meer op de principes van het systeem dan op de technieken. Dit omdat geen twee aanvallen ooit hetzelfde zullen zijn. Ook mensen zijn niet gelijk (groot/klein, dik/dun, zwaar/licht, man/vrouw e.d.). Daarnaast zal iemand die geconfronteerd wordt met een bedreiging de ene dag anders reageren dan de andere dag.

“Krav Maga. So one may walk in peace”

Waarom Krav Maga trainen bij UnBroken

Ten eerste: onze manier van trainen!

Krav Maga is zelfverdediging. Dat betekent in onze visie dat we zo reëel als mogelijk moeten trainen, dus met steeds meer weerstand en verrassingselementen (aanvallend) en agressiviteit en tactiek (verdedigend). Hoe je traint is hoe je je op straat wel of niet kunt verdedigen. We willen niet dat je met een vals gevoel van veiligheid de sportschool uit loopt. Bij UnBroken zijn we dan ook continu bezig zijn om de leerling centraal te stellen en niet zozeer de techniek….begrijp ons niet verkeerd, techniek is belangrijk, maar nog altijd ondersteunend om je uit de situatie te redden.

Wie geeft de Krav Maga les?

Michel Windijk heeft zijn black belt gehaald bij IKMO en is als een van de zeer weinige niet Israëlische Krav Maga experts in het bezit van een instructeursdiploma van het prestigieuze Wingate Institute te Israel (waar Imi zelf zijn eerste Krav Maga cursus heeft gegeven)

Daarnaast heeft Michel een Defensie achtergrond en, voordat hij zich volledig aan de sportschool heeft gewijd, was hij 16 jaar bij de politie werkzaam waarvan een lange tijd bij 1 van de speciale eenheden. Michel heeft ruime praktijkervaring en heeft zijn Krav Maga vaardigheden vaak moeten toepassen in (zware) conflicten waarvan sommige levensbedreigend. Michel gelooft door zijn ervaringen in een no-nonsense aanpak waarbij techniek belangrijk is, maar overleven nog belangrijker.

We hopen je graag te zien bij 1 van onze Krav Maga lessen!

PLAN JE PROEFLES

Neem contact met ons op en plan gratis 2 proeflessen zodat je een goed beeld krijgt van onze gym, sfeer trainers en community. Tot snel!

PLAN GRATIS JE PROEFLES