Skip to content

Braziliaans Jiu Jitsu

Geschiedenis van Braziliaans Jiu Jitsu

Braziliaans Jiu Jitsu vindt zijn oorsprong rond 1925 bij Carlos en zijn broer Helio Gracie. De reputatie van deze vechtsport-discipline groeide met rassen sprongen toen leden van de familie Gracie aan het eind van de vorige eeuw in Amerika en Japan deelnamen aan de Ultimate Fighting Championships (UFC) en Pride, waarin verschillende vechtstijlen elkaar ontmoetten voor de zogenaamde ‘no-holds-barred fights’ (NHB). De Gracie’s bleken onverslaanbaar!! Het was overduidelijk dat vechters die uitsluitend vertrouwde op het trappen en stoten, geen schijn van kans hebben wanneer ze een vechter tegenover zich hebben die getraind is in Braziliaans Jiu Jitsu. Uit onderzoek is ook gebleken dat ca. 80% van alle gevechten op de grond eindigt.

If size mattered, the elephant would be king of the jungle

Braziliaans Jiu Jitsu (BJJ)

Braziliaans Jiu Jitsu (BJJ) is erop gericht de tegenstander, middels een takedown/worp/shoot, naar de grond te krijgen en deze zo snel mogelijk tot een submission (overgave) te dwingen door gebruik te maken van verwurgingen en klemmen/gewrichtsoverstrekkingen. Mits gebruikmakend van de juiste technieken, stelt BJJ een klein en/of fysiek zwakker persoon in staat zichzelf te verdedigen tegen een grotere/sterkere tegenstander. Deze eigenschappen maken BJJ ook voor vrouwen een uitermate interessante discipline. De kans dat een vrouw namelijk op straat door een man wordt aangevallen gebruikmakend van trappen en stoten is in de realiteit erg klein. Een man zal een vrouw eerder in een houdgreep nemen om haar vervolgens naar de grond te dwingen. Laat het laatste nou net ‘koren op de molen’ zijn voor iemand die thuis is in BJJ!

Plan je proefles

Neem contact met ons op en plan gratis 2 proeflessen zodat je een goed beeld krijgt van onze gym, sfeer trainers en community. Tot snel!