Skip to content

Boksen

Boksen bij UnBroken

Boksen is een tactische vechtsport waarbij ringinzicht, de coördinatie van voeten, ogen en handen, en conditie centraal staan. Boksen doet daarmee niet alleen een beroep op het lichaam, maar ook op de geest. Naast uithoudingsvermogen, kracht, lenigheid en snelheid vormen namelijk ook coördinatie, concentratievermogen, mentale weerbaarheid en moed de succesfactoren van grote boksers.

Bij UnBroken wordt wekelijks op maandagavond en donderdagavond bokstraining gegeven aan iedereen die vanuit de techniek het boksspel willen leren. De lessen zijn afwisselend door het individueel trainen, oefeningen met een partner en sparsessies. Door het accent te leggen op techniek ontwikkel je zelfvertrouwen en plezier in het spel. Daarnaast wordt uiteraard aandacht besteedt aan conditie en kracht. Wekelijks werken we ons dus diep in het zweet met als resultaat een getraind lichaam en een gezonde conditie. Daarnaast vinden we het belangrijk dat er ook aandacht besteed wordt aan de mentale zijde van het boksen. Moed en zich kunnen beheersen zijn belangrijke elementen in de sport en zeker bij het boksen.
Dat alles in een veilige trainingsomgeving waar sportiviteit en goede sfeer voorop staan. Bij ons is iedereen gelijk. Iedereen traint met iedereen of hij nu groot en sterk is of klein en minder bokservaring heeft. Het doel is in eerste instantie plezier en in tweede instantie leert men boksen onder zeer deskundige begeleiding.

Onze hoofd bokstrainer Rob Bolder.

Even voorstellen, mijn naam is Rob Bolder, kickbokser, bokser en triatleet.

In 1983 ben ik terecht gekomen bij Sportschool Kees Tempel waar onder andere Jiu jitsu, boksen en Kickboksen werd gegeven. Sindsdien ben ik fanatiek begonnen met Kickboksen. In 1988 ben ik (tijdens mijn dienst bij Defensie) bij Fred Royers gaan trainen, onder andere met Jan Wessels en Ray Staring. Terug uit dienst ben ik bij  Champs gaan trainen in Eindhoven. Hierna ben ik verhuist naar Oisterwijk. Ik ben toen dichter bij huis gaan trainen in Tilburg namelijk American Gym en Boksschool Dongen . Voor beide clubs heb ik in totaal 27 wedstrijden gedraaid. Mijn laatste was toen ik 39 werd. Daarna wilde ik trainingen gaan geven. 

Dit heb ik eerst gedaan bij Sportschool Anita van der Pas, vervolgens bij Team Coolen en nu Bij Team Unbroken.

Mijn trainingen zijn gebaseerd op souplesse ,kracht conditie en veel technieken. Realistisch en verantwoord. Daarnaast staat discipline, respect en ethiekmanagement bij mij op nr. 1 in onze sport. 

Naast het kickboksen heb ik ook nog hardlopen, zwemmen en fietsen  als hobby.

 

Gr Rob Bolder

Osu

Plan je proefles

Neem contact met ons op en plan gratis 2 proeflessen zodat je een goed beeld krijgt van onze gym, sfeer trainers en community. Tot snel!