Skip to content

Kickboksen

Kickboksen bij UnBroken

Het Kickboksen is een vechtsport waarbij zowel de handen als de benen mogen worden gebruikt. Bij kickboksen worden de stoten van het boksen gecombineerd met de trappen. Kickboksen is een complete training waarbij het hele lichaam flink wordt getraind. Kickboksen bij Unbroken is gemengd, voor mannen en vrouwen, beginners en gevorderden trainen naast elkaar.

Bij Unbroken worden de kickbokstrainingen op professionele wijze gegeven. Je leert een vechtsport, waarbij de sport en het plezier in de sport centraal staan. Kickboksen is een sport die je zelfvertrouwen, reactievermogen, spierversteviging en een hoge calorieverbranding geeft. Respect naar de andere sporters staat voorop in de training, ongepast gedrag wordt niet getolereerd. Onze trainingen zijn voornamelijk recreatief, trainen voor wedstrijden is ook mogelijk, dit echter alleen wanneer de trainer hier zijn goedkeuring voor geeft.

In Nederland zijn er veel kickboksscholen. Deze scholen zijn in twee kampen te verdelen; aan de ene kant de klassieke scholen waarbij de nadruk ligt op zowel sparren als training met elkaar of op de zak, terwijl bij andere sportscholen het kickboksen vooral gericht is op het fit worden en weinig nadruk legt op de sport zelf (sparren gebeurt zeker niet!). Unbroken zit bij de klassieke scholen. Naast een intensieve training m.b.t. technieken en conditie wordt er bij ons dus ook gespard. Uiteraard gebeurd dit op ieders niveau, denk bijvoorbeeld aan het stoten naar het lichaam in plaats van naar het hoofd als je een beginner bent. 

Het kickboksen is tevens een uitstekende sport om jezelf fit te krijgen. Kickboksen bij Unbroken is tevens een totale body workout waarbij je alle spieren in je lichaam aan moet spreken.

Kickboksen is dus goed voor:

  • voetenwerk en bewegelijkheid zorgen voor snelheid en coördinatie.
  • het verbranden van vet, omdat je lichaam tijdens de workout veel energie nodig heeft.
  • sterker en strakker maken van je spieren.
  • verbeteren van je cardiovasculair systeem (voor gezonde longen en hart).
  • stressverlaging. Heb je te maken met (veel) stress? Niets neemt stress beter weg dan even lekker te slaan en te trappen.
  • verbeteren van je conditie en uithoudingsvermogen.

Hopelijk zien we je snel bij 1 van onze lessen!

Plan je proefles

Neem contact met ons op en plan gratis 2 proeflessen zodat je een goed beeld krijgt van onze gym, sfeer trainers en community. Tot snel!