Skip to content

Krav Maga

Krav Maga (vanaf okt 2023 wordt deze les vervangen door MMA Basics gear 1)

Ten eerste: onze manier van trainen!

Krav Maga is zelfverdediging/overleven. We zien dat veel Krav Maga scholen teveel focus leggen op de lichaamszwakke plekken. 1 trap in het kruis en het gevecht is gewonnen. Of je wordt verwurgd en dan prik je de aanvaller in de ogen en daarmee ben je veilig. Wij zijn van mening dat deze basiskennis prima is en dat bepaalde handelingen veel herhaalt moeten worden. Echter, wij zijn ook van mening dat het beter is om jezelf dusdanig vaardig te maken tegenover iemand die ook een vechtsport achtergrond heeft. Doordat wij ruime kennis hebben in het boksen, kickboksen en BJJ wijken we daarom af van het “traditionele” Krav Maga en zullen je daarom alle basis technieken en meer leren van de meest gebruikte vechtsporten van dit moment.

Krav Maga is geen traditionele martial art. Geen katas. Geen rituelen. Krav Maga is puur een zelfverdedigingssysteem waarbij alles is toegestaan. Belangrijkste uitgangspunt: “Don’t get hurt”

Wie geeft de Krav Maga les?

Michel Windijk heeft zijn black belt gehaald bij IKMO en is als een van de zeer weinige niet Israëlische Krav Maga experts in het bezit van een instructeursdiploma van het prestigieuze Wingate Institute te Israel (waar Imi zelf zijn eerste Krav Maga cursus heeft gegeven)

Daarnaast heeft Michel een Defensie achtergrond en, voordat hij zich volledig aan de sportschool heeft gewijd, was hij 16 jaar bij de politie werkzaam waarvan een lange tijd bij 1 van de speciale eenheden. Michel heeft ruime praktijkervaring en heeft zijn Krav Maga vaardigheden vaak moeten toepassen in (zware) conflicten waarvan sommige levensbedreigend. Michel gelooft door zijn ervaringen in een no-nonsense aanpak waarbij techniek belangrijk is, maar overleven nog belangrijker.

We hopen je graag te zien bij 1 van onze Krav Maga lessen!

Plan je proefles

Neem contact met ons op en plan gratis 2 proeflessen zodat je een goed beeld krijgt van onze gym, sfeer trainers en community. Tot snel!